Categorieën
Nieuws

Noorderzon

De 32e editie van het Noorderzon Festival plaats. De periode waarbij het plantsoen 10 dagen lang hét terrein was voor kunst, cultuur en gezelligheid. @Happyplantsoen opende hier het social lab om het gesprek aan te gaan en nieuwe inzichten op te doen!

Het werd een levend lab met borden waarop je je stem uit kon brengen op verschillende stellingen. Er werd volop gestemd en er ontstonden mooie gesprekken over waarom er wel of niet watersproeiers aan zouden moeten gaan bij te veel geluidsoverlast in het park. Er ontstonden mooie ideeën om het glasafval tegen te gaan. Volgens een van de bezoekers zou je mee terug genomen mogen worden naar de beleving die je als kind had toen je in een waterput riep. “Hoe leuk is het dat er een geluid en/of beleving ontstaat wanneer je je glas kapot mag gooien in een diepe put”. Het social lab werd een gezellige plek waar mensen vanuit een ander oogpunt meedachten over het vraagstuk in het Noorderplantsoen. Er werd gestemd en gediscussieerd, er ontstonden creatieve ideeën en er werden vrolijke foto’s gemaakt met het #happyplantsoen fotoframe.